Tips om een ingegroeide nagel te voorkomen

Tips om je ingegroeide nagel te behandelen en voorkomen

Bij een ingegroeide teennagel in de huid. Dit kan heel vervelend zijn. De teen kan opzwellen en ontstekem. Zeker als je het probleem niet aanpakt, dan kan het heel veel pijn gaan doen. Er kan zelfs pus uitkomen als je het niet behandelt. Gelukkig zijn er oplossingen om dit probleem aan te pakken en zelfs te voorkomen.

Voorkomen van een ingegroeide nagel

Wanneer jouw nagel in je huid drukt, is dat enorm pijnlijk en ongemakkelijk. Laten we daarom beginnen met hoe je een ingegroeide nagel kunt voorkomen. We hebben een paar handige verzorgingstips paraat.

Draag goed schoeisel

Om te beginnen is stevig schoeisel ontzettend belangrijk, maar vooral ook passende exemplaren aan je voeten. Koop jij namelijk je schoenen te klein, dan is de kans groot dat je nagel krom gaat groeien met een ingegroeide nagel tot gevolg.

Verzorg je nagels goed en houd ze kort

Ook is het belangrijk om je voeten goed te verzorgen en hierbij regelmatig de nagels te knippen. Knip ze dan zo recht mogelijk, want op deze manier hebben ze de minste kans om de verkeerde kant op de groeien. Zorg dat je geknipte nagels comfortabel aanvoelen, en dat je niets drukkends meer voelt.

Ingegroeide nagel behandelen met een pedicure

Hoewel voorkomen beter is dan genezen, kan het toch gebeuren dat je met een ingegroeide nagel zit. Verwacht niet dat dit vanzelf over gaat. Stap zo snel mogelijk naar de pedicure. Een bezoekje aan de pedicure kan zelfs helpen de ingegroeide nagel te voorkomen, omdat de specialist dan bij voorbaat al je nagels op de juiste manier kan bijhouden.

Medische pedicure

Zo kun je bij TheBodyManager terecht voor een medische pedicure, zoals de verzorging van diabetische en reumatische voeten, maar ook een ingegroeide nagel behandelen als dit toch gebeurd is. Al onze medische pedicures voldoen aan de hoge hygiëne-eisen en onze medische pedicurespecialist volgt regelmatig bijscholing.

Expertise

Bij TheBodyManager werken we met experts die ervaring hebben met een ingegroeide nagel behandelen en jou van de pijn kunnen afhelpen. We kijken van tevoren wat je wensen zijn en of deze behandeling geschikt is om die wensen waar te kunnen maken. We informeren je daarbij over het verloop en de duur van de behandeling, zodat jij snel weer pijnvrij op pad kunt. Meer informatie nodig? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Deel dit artikel: