Nooit meer ‘Ben je moe?’ horen!

Wie kent het niet? Je wordt wakker, kijkt in de spiegel en het enige wat je ziet zijn de enorme blauwe kringen onder je ogen. Je doet ontzettend je best om ze te verbergen, door er een hele laag concealer op te smeren, maar zijn het wel echt wallen of speelt er iets anders?

Concealer, koude theezakjes, een gezichtsmassage… Je hebt al van alles geprobeerd, maar die donkere kringen onder je ogen gaan maar niet weg. Je probeert zoveel mogelijk nachtrust te pakken, aangezien dat de wallen zou kunnen verminderen. Maar dat is ook niet altijd mogelijk. Wat zou dan wél de oplossing kunnen zijn?

Waarom heb ik dit?

Ben je vermoeid of gestrest, of zit je momenteel niet helemaal lekker in je vel? Vaak is dat ook in je gezicht te zien, bijvoorbeeld door de donkere kringen onder je ogen. Maar toch heeft de een er meer en sneller last van dan de ander. Hoe komt dat precies? Dat komt doordat de oorzaken van donkere kringen uiteenlopen.

In de genen

Allereerst zit het in je genen of je gevoelig bent voor het ontwikkelen van donkere kringen. Ook kan het zijn dat je, door huidveroudering, minder bindweefsel hebt in het gebied onder de ogen. De traangoot komt dieper te liggen, waardoor er donkere kringen ontstaan. Huidveroudering zorgt er bovendien voor dat de huid dunner wordt. Daardoor worden bloedvaatjes zichtbaarder, wat een blauwrode of paarse gloed geeft onder de ogen. Er kan ook sprake zijn van een combinatie van deze oorzaken.

Andere levenskeuzes

Natuurlijk speelt je leefstijl altijd een rol bij de uitstraling van je huid. Wanneer je ongezond eet, rookt, alcohol drinkt en weinig slaapt, oogt je huid vermoeider en minder stralend. Wil je donkere kringen aanpakken, dan is het slim om hierin verstandige aanpassingen aan te brengen. Een goede verzorging van de huid kan ook helpen. Door de huid goed te reinigen en te verzorgen, krijgt die ’s nachts de kans om te herstellen en te vernieuwen.

Voorkomen of genezen?

Met donkere kringen is het alleen vaak toch een kwestie van ‘voorkomen is beter dan genezen’. Wanneer je eenmaal kampt met donkere kringen, wil je daar op een effectieve en gemakkelijke manier vanaf. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een innovatieve manier om een ooglidcorrectie uit te voeren. En dat is de PlexR-methode of de CACI Eye behandeling met microstroom.

Weer wakker!

Bij een PlexR-behandeling hoeft er niet gesneden te worden, omdat dit nieuwe medische apparaat zodanig is ontwikkeld dat het alleen oppervlakkig werkt. Het overtollige huidweefsel kan worden weggehaald zonder dat omliggend weefsel wordt aangetast. Daardoor is de behandeling veilig, laagdrempelig en effectief. En het resultaat? Een open, wakkere blik waarmee je straalt!

Dr. De Weerdt

De esthetisch arts werkzaam bij TheBodyManager is dr. Eric de Weerdt, een ervaren specialist op het gebied van esthetische behandelingen. De Weerdt is lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG) en al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in injectables en anti-agingbehandelingen.

Jouw uiterlijk op de eerste plaats

TheBodyManager in Velsen-Zuid is een jong en dynamisch schoonheidsinstituut dat jouw uiterlijk op de eerste plaats stelt. Je kunt er onder meer terecht voor CACI-behandelingen (facelift zonder snijden), botox, fillers, cryo-slimming en ooglidcorrecties. Daarnaast is TheBodyManager hét adres voor de verzorging van je nagels en voor spierversterking.

TheBodyManager beschikt naast PlexR ook nog over de volgende behandelingen:

  • Afslanken
  • Botox
  • Fillers
  • Pedicure
  • Massage
  • Huidverstrakking
  • Caci-behandeling
  • Cryoslimming
  • Rimpelfillers

Wist je dat...

... allergieën ook een oorzaak kunnen zijn van donkere kringen?

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Haarlem.

Deel dit artikel: