Mislukt dieet? Stap over naar Momentum!

Je maakt nog eens een rondje voor de spiegel en blijft stilstaan. Vervolgens bekijk je jezelf nog eens grondig. Je voelt je toch niet helemaal fijn over je lichaam. Die laatste vetjes wil je eens goed aanpakken met een streng dieet. Maar na een tijdje wordt de verleiding naar lekker eten toch weer te groot… Waarom wil diëten toch maar niet lukken? Gelukkig bestaat er zoiets als Momentum!

Diëten

Afvallen associëren we al snel met diëten. Het is ook een van de meest bekende methodes om kilo’s kwijt te raken. Bovendien zijn er talloze manieren en vormen om uit te kiezen. Een dieet is een voedingspatroon, waarbij je aan bepaalde leefregels moet voldoen. Meestal haal je met deze manier van afslanken zeker resultaat. Maar het behouden hiervan blijkt de vaak de uitdaging. Dit komt door verschillende soorten valkuilen.

Te streng

Het is erg verleidelijk om streng te diëten. Hierdoor val je voor je gevoel het snelste en meest af. Maar eigenlijk gebeurt het tegenovergestelde. Je legt jezelf een geheel nieuw eetpatroon op, waarbij je jezelf van alles verbiedt. Doordat je zo streng bent voor jezelf, zijn vet eten en lekkernijen nog aantrekkelijker. Je gaat continu nadenken over wat je allemaal niet mag. Op een gegeven moment zal je zelfbeheersing verliezen en ben je terug bij af.

Geen permanente gezonde leefstijl

Daarnaast focust een dieet zich op één specifieke methode. Denk aan een koolhydraat- of suikerarmdieet. Dit is echter niet afgestemd op jou als persoon en je ontwikkelt geen permanente gezonde leefstijl. Daarom blijkt het in de praktijk ook lastig om je eraan te houden. Of merk je dat je, zodra je het dieet hebt afgerond, snel terugvalt in oude gewoontes. Ook hierdoor kom je weer op je oude gewicht of weeg je wellicht meer. En dit zorgt voor een vervelend gevoel.

Effectieve afslankkuur

Een behandeling waarbij wel gericht wordt gekeken naar je leefstijl, is Momentum. Bij TheBodyManager werken wij hiermee. Een effectieve manier om blijvend af te slanken. Het Momentum-programma is een afslankkuur. Het bestaat uit een dieetfase, stabiliteitsfase en een levensfase. Fases waarbij een gezond dieet met gevarieerd eten, een normaal eetpatroon ontwikkelen wanneer je op gewenst gewicht bent en je gezonde levensstijl stabiliseren, centraal staan. Zo zorg je ervoor dat je blijvend verder kunt met een lichaam waar je blij van wordt.

TheBodyManager

Wil jij graag afslanken met Momentum? Neem gerust contact op met de specialisten van TheBodyManager! Zij vertellen je graag meer en kijken samen met jou hoe de afslankkuur ingevuld kan worden. Ook blijven ze tijdens het proces nauw betrokken door de persoonlijke begeleiding. Neem jij de stap naar een gezonder leven?

Deel dit artikel: