Gewichtige zaken!

Je kent ze wel, die ‘probleemzones’ aan je lijf waar de kilo’s moeiteloos aan schijnen te blijven plakken. Je hebt al heel wat diëten geprobeerd, maar tot nog toe altijd zonder blijvend resultaat. Integendeel: meestal heb je er na zo’n dieetpoging weer wat extra kilo’s bij dankzij het bekende jojo-effect. Op de weegschaal durf je amper nog te gaan staan. En de feestdagen met al die heerlijke verleidingen doen er natuurlijk ook geen goed aan.

Van Montignac tot Sonja en van het punten- en brooddieet tot koolhydraatarme voeding: in de afgelopen jaren heb je al zóveel geprobeerd. Zal het je ooit lukken om blijvend af te vallen? Het antwoord is simpel en wil je misschien niet horen: nee, als je meedoet aan welke dieethype dan ook, is de kans zeer klein dat jij je streefgewicht behaalt én behoudt. Alleen een dieet werkt namelijk niet, omdat je jezelf een nieuw eetpatroon oplegt dat ver van je eigen voedingsgewoontes af ligt. Zoiets houd je wel even vol, vooral wanneer je snel resultaat ziet, maar op een gegeven moment val je toch vaak weer terug in je oude voedingsgewoontes.

Verander je leefstijl

Wat wél werkt, is het veranderen van je leefstijl. Niet heel abrupt voor een snel resultaat, maar rustig, gefaseerd en met kleine stapjes. En dan het liefst ook nog onder begeleiding van een professional die voor jou net die stok achter de deur kan zijn wanneer jij een zwak moment hebt. TheBodyManager heeft daar een heel mooi programma voor: BioHCG Original. Een effectieve manier om blijvend af te slanken.

BioHCG Original

Het BioHCG Original programma bestaat uit een dieetfase, stabiliteitsfase en richtlijnen om het resultaat vast te houden. In de standaard 24 dagen durende dieetfase combineer je een uitgebalanceerd dieet met een dagelijkse dosis carnitrin en twee keer per dag een multivitamine. De dieetfase bestaat niet uit maaltijdvervangers, maar uit gezonde en smakelijke recepten met veel groenten, fruit, vis en vlees. Je hoeft dus niet apart voor jezelf te koken, maar kunt met de juiste richtlijnen gewoon met je partner of gezin mee-eten. Vervolgens ga je door naar de stabiliteitsfase, waar je het dieet stapsgewijs omzet naar een normaal, verantwoord en gezond eetpatroon om je behaalde gewicht te stabiliseren. Als laatste fase van de afslankkuur krijg je begeleiding, voedingsrichtlijnen, beweegtips en voorbeeldrecepten om je nieuwe leefstijl vast te houden. Hierdoor blijft het jojo-effect achterwege en zorg je ervoor dat je blijvend verder kunt met een lichaam waar je blij van wordt. Door de variatie en goede begeleiding (zo worden bijvoorbeeld wekelijks vet, vocht en spiermassa gemeten om je vooruitgang in kaart te brengen) is de BioHCG Original afslankkuur, die voor zowel mannen als vrouwen geschikt is, prima vol te houden.

Dr. De Weerdt

De esthetisch arts werkzaam bij TheBodyManager is dr. Eric de Weerdt, een ervaren specialist op het gebied van esthetische behandelingen. De Weerdt is lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG) en al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in injectables en anti-agingbehandelingen.

Jouw uiterlijk op de eerste plaats

TheBodyManager in Velsen-Zuid is een jong en dynamisch schoonheidsinstituut dat jouw uiterlijk op de eerste plaats stelt. Je kunt er onder meer terecht voor (medische) pedicure, CACI-behandelingen, botox, fillers, cryo-slimming en ooglidcorrecties. Daarnaast is TheBodyManager hét adres voor de verzorging van je nagels en voor spierversterking.

Deel dit artikel: