Ga rookrimpels tegen met fillers!

Ga rookrimpels tegen met fillers!

Wanneer de eerste rimpels tevoorschijn komen, kan dat vrij confronterend zijn. In de meeste gevallen komt dit door het natuurlijke proces, wat niet tegen valt te houden. Maar ook bepaalde gewoontes kunnen hieraan bijdragen Roken is bijvoorbeeld een grote boosdoener als het gaat om vroegtijdige huidveroudering. Wanneer je duidelijke rookrimpels hebt, kan een anti-rimpelbehandeling welkom zijn.

Rokershuid

Rookrimpels doen veel met je gezicht. Slechte gewoontes hebben we allemaal wel, maar de ene gewoonte heeft meer gevolgen dan de ander. Roken is een duidelijke boosdoener als het gaat om vroegtijdige huidveroudering. Er ontstaan kraaienpootjes, lijntjes en zoals gezegd, rimpels. Bovendien kan de huid een grijze en doffe teint krijgen. Kortom, de kans is groot dat jouw (vroegere) rookgedrag van je gezicht af te lezen valt.

Invloed van een sigaret

Roken beïnvloedt je huid op meerdere manieren. Zodra je rookt, komt de rook die je uitblaast in je gezicht. Bepaalde stoffen in de rook zorgen ervoor dat je huid uitdroogt. Ook breekt het vitamine C af. Je huidveroudering veroudert hierdoor nog sneller. Daarnaast is nicotine een schadelijk voor je bloedvaten. Het vernauwt je bloedvaten, waardoor de doorbloeding van je huid minder goed is. Ook komen er minder voedingsstoffen in je huid terecht. Verder is koolmonoxide een andere boosdoener voor het transporteren van zuurstof in je bloed. Dit versterkt dan het effect dat van de nicotine.

Anti-rimpelbehandeling

Vroegtijdige huidveroudering kan voor onzekerheden zorgen. Vooral de rookrimpels zorgen voor een heel ander aanzicht. Om je huid weer een jongere uitstraling te geven, kunnen fillers een oplossing zijn. Hierbij wordt er een vloeistof onder de huid gespoten. Deze vloeistof heet ook wel hyaluronzuur. Hyaluronzuur verbindt zich met het vocht van je eigen huid. Dit vocht houdt zich vervolgens vast aan je huid, waardoor je rimpels worden opgevuld. Zo wordt er een gladde en natuurlijke huid gecreëerd.

Aanvulling op fillers

Zodra jij een fillerbehandeling hebt ondergaan, is de Plexr-behandeling een mooie aanvulling daarop. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van injectables, maar een apparaat dat met plasma werkt. Hierbij ontstaat er een verdamping in je bovenste twee huidlagen. Op die manier wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor je rokerslijntjes verdwijnen. Het is geen vervangende behandeling voor je fillers, maar wel een manier om je resultaat te behouden en te versterken.

Adviezen na behandeling

Na een fillerbehandeling zijn roodheid en zwellingen normale reacties van je huid. Het gebied dat behandeld is, voelt wellicht ook wat beurs aan. Maar geen zorgen, binnen een paar dagen zullen deze verschijnselen weer verdwijnen. Verder is het van belang de eerste twee tot vier uur geen make-up aan te brengen.

Over TheBodymanager

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij je huidveroudering aanpakken? Neem gerust contact op met de specialisten van TheBodyManager! Hier werkt een jong en dynamisch team dat graag voor je klaarstaat. Naast de behandelingen, is er bij ons ook vitamine C verkrijgbaar om je eventuele tekortkoming aan te vullen. Ook als je geholpen wilt worden met andere huidproblemen zoals acne of op zoek bent naar een pedicure, massage of manicure, kun je hier terecht. Alles voor een stralend uiterlijk waar jij blij van wordt.

Deel dit artikel: