‘Een fillerbehandeling veranderde mijn uitstraling’

‘Een fillerbehandeling veranderde mijn uitstraling’

Hoe vaak kijk jij per dag in de spiegel? En hoe vaak voel jij je positief over het spiegelbeeld dat terugstaart? Als dat het grootste deel van de tijd het geval is, is dat ontzettend fijn. Voor veel mensen geldt dat helaas niet. Hun uiterlijk past niet bij hoe ze zich van binnen voelen. Dat was ook het geval bij Carin (47). ‘Een moeilijke periode had zijn sporen nagelaten op mijn gezicht. Maar nu het beter met me gaat, wil ik graag dat mijn uiterlijk reflecteert hoe ik me voel. Fillers boden die mogelijkheid voor mij.’

Mijn maatje viel weg

Een paar jaar geleden overleed Carins man plotseling aan een hartstilstand. Een moment waarop het tapijt gevoelsmatig onder haar vandaan werd getrokken. ‘We hadden twee jonge kinderen, recentelijk een nieuw huis gekocht en we zouden beginnen met de verbouwing van de bovenverdieping. Als dan je partner, je maatje met wie je alles deelde, dan opeens weg is dan weet je even niet meer hoe je verder moet.’

Stug doorzetten

‘Natuurlijk stond ik elke morgen op en draaide ik de dag af’, vervolgt Carin. ‘Dat moest wel, de kinderen moesten ook gewoon verder. Maar het verdriet en gemis legt een soort zware mist om alles wat je meemaakt. Ik had het gevoel dat ik me daar elke dag doorheen moest ploegen om vervolgens doodmoe op bed te ploffen, en de volgende dag opnieuw te beginnen. Maar hulp aannemen ben ik nooit goed in geweest, dus zette ik stug door. Tot het moment waarop ik mijn huidige partner tegenkwam.’

Voorzichtig bloeide ik op

‘Ik had nooit verwacht weer verliefd te kunnen worden, maar het gebeurde toch. Het was een oud-collega die ik plotseling tegen het lijf liep. We raakten aan de praat. Hij had jong zijn moeder verloren, en kon zich goed in mijn kinderen verplaatsen. Door de uren die we met elkaar praatten, merkte ik dat ik langzaam uit de put begon te kruipen. Toen we een paar maanden later een relatie kregen, durfde ik voorzichtig weer op te bloeien na een lange rouwperiode.’

Strenge trek om de mond

Maar Carin wilde ook daadwerkelijk weer kunnen stralen. Wanneer ze in de spiegel keek, zag ze echter een sombere vrouw terugkijken. Iets wat niet meer bij haar paste. ‘Een strenge trek had ik om mijn mond gekregen, en van die smalle wangetjes. Ik begon me er steeds meer aan te storen. Elke keer wanneer ik me opdofte had ik het gevoel dat dit toch geen zin had. Toen besloot ik gewoon de stoute schoenen aan te trekken en eens te informeren bij een cosmetisch arts. Ik had namelijk al wel eens iets gelezen over fillers.’

Fillerbehandeling

‘Zo ben ik bij TheBodyManager terechtgekomen’, legt Carin uit. ‘Tijdens het intakegesprek heb ik mijn verhaal gedaan en uitgelegd waar ik mij het meest aan stoorde. De cosmetisch arts vertelde me dat als je ouder wordt, het volume uit je gezicht kan verdwijnen. Je lippen worden dunner en het gezicht krijgt minder vorm. De stress en spanning van de afgelopen jaren hebben dat proces natuurlijk alleen maar versneld. Daarop stelde de arts voor om fillers in de lippen en wangen aan te brengen. Ik vond het spannend, maar voelde ook dat ik in goede handen was, dus besloot ik het te doen.

Daar doe je het voor

‘Inmiddels zijn we een paar weken verder en ben ik ontzettend blij met het resultaat. Niet alleen zie ik er veel vriendelijker en zachter uit, ook lijk ik meteen een stukje jonger. Mijn uiterlijk past weer bij hoe oud ik werkelijk ben en hoe ik me voel. Toch is het heel subtiel en natuurlijk gedaan, zelfs mijn vriendinnen zagen niet wat er precies was gebeurd, alleen dat ik er zo goed uitzag. Daar doe je het natuurlijk voor!’

Deel dit artikel: