Alle feiten en fabels over ooglidcorrecties

Alle feiten en fabels over ooglidcorrecties

Zie je er moe uit en heb je last van een slaphangende huid rondom je ogen? Je merkt dat niets meer helpt. Oogpads, crèmes en behandelingen bij de schoonheidsspecialiste baten niet meer. Het enige dat nu nog helpt, is een ooglidcorrectie. Veel mensen vinden dat een beetje eng. Hoewel we dat begrijpen, is er geen reden tot zorgen als je naar een specialist gaat. Hieronder leggen we je alles uit over een ooglidcorrectie.

Waarom een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt bij zowel de bovenste als de onderste oogleden uitgevoerd. De eerste optie wordt vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Als de bovenste oogleden over je ogen hangen, belemmert dat gedeeltelijk je zicht. Heb je last van hangende oogleden onder je ogen? Dan is de ingreep puur cosmetisch. Veel mensen kiezen er uiteindelijk voor om de kleine zakjes aan de onderkant ook aan te pakken, omdat deze voor een vermoeid uiterlijk zorgen.

Hoe verloopt een ooglidcorrectie?

De normale procedure met een ooglidcorrectie is dat er wordt gesneden in de huid. Een arts verwijdert de overtollige huid rondom de ogen. De overgebleven delen van de huid worden met een dun draadje aan elkaar gehecht. Het heeft dan nog een week de tijd nodig om te genezen. Een alternatieve methode is een behandeling met een zogeheten plasmaforese-apparaat, de PlexR. Hiermee worden de bovenste twee huidlagen van de oogleden behandeld, zonder aanraking. Hierdoor wordt het ooglid strakker. Het is volledig veilig, en de behandeling is na lokale verdoving bijna gevoelloos.

Fabels over ooglidcorrectie

Een veelgehoorde fabel over een ooglidcorrectie is dat er altijd gesneden moet worden en dat je er littekens van krijgt. De behandeling met de PlexR laat juist zien dat snijden helemaal niet nodig is. Dat je maar korte tijd plezier hebt van je ooglidcorrectie, klopt ook niet helemaal. Van de PlexR methode heb je namelijk wel twee jaar plezier van je nieuwe uiterlijk, zonder littekens. Voor het mooiste resultaat is het daarbij wel belangrijk om je huid goed te verzorgen en gezond te leven.

Nieuwsgierig?

Heb je het idee dat een ooglidcorrectie ook iets voor jou zou zijn? Dan is het belangrijk om gedegen advies in te winnen. Bij The BodyManager denken we graag met je mee en voorzien we je van de benodigde informatie. Je kunt ook bij ons terecht voor andere vragen rondom schoonheid en cosmetische behandelingen. Neem gerust contact op.

Deel dit artikel: