De meest gehoorde fabels over botox (en hoe het echt zit)

De meest gehoorde fabels over botox (en hoe het echt zit)

Een rimpelloos voorhoofd en een lach zonder kraaienpootjes. We willen het allemaal wel, maar durven misschien niet de stap naar botox te zetten. Het internet staat vol met fabels en onwaarheden.

Fabels over botox

Een gladde huid is een bekend schoonheidsideaal. Je gezicht krijgt er een open uitstraling door en die jeugdige vibe is geliefd. Daarom is het vaak vervelend om je huid rimpeliger te zien worden naarmate je ouder wordt. Toch kan je die gladde huid weer terugkrijgen met wat cosmetische hulp. Botox is de meest bekende. De vele fabels over botox zorgen er misschien voor dat je twijfelt om de stap te zetten. Wij ontkrachten de meest belangrijke.

'Botox blijft voor altijd in je lichaam’

Zeg je botox, dan hoor je vaak het spookverhaal dat botox nooit je lichaam verlaat. Dat klopt gelukkig niet, want botox heeft geen permanent effect. Met een botoxinjectie blokkeer je tijdelijk de signaaloverdracht van een zenuw naar een spier. Hierdoor ontstaat spierontspanning. Dat effect blijft een maand of vier. Hierna herstelt de spier zich weer en komt er weer spanning op te staan. Wel is het zo dat hoe vaker je botox gebruikt, hoe langer de werking is. Maar: langer dan een maand of zes blijft botox nooit in je systeem.

‘Botox is slecht voor je’

Botox is een toxine die wordt gemaakt door een bepaalde bacterie. Natuurlijk moet je niet meer dan nodig laten injecteren, maar als je arts botox correct gebruikt is het zeker niet slecht voor je. Er zijn kansen op bijwerkingen omdat botox een medicijn is, maar het staat onder streng medisch toezicht. Daarnaast wordt botox al jarenlang als medicijn gebruikt in het ziekenhuis voor bijvoorbeeld spierspasmen.

'Fillers en botox zijn hetzelfde’

Dit klopt ook niet. Zoals eerder gezegd is botox een medicijn dat je spieren laat ontspannen, dus het is perfect om lijntjes weg te halen die worden veroorzaakt door spierspanning. Denk bijvoorbeeld aan die frons in je voorhoofd. Als deze spier ontspant, dan heb je geen lijntje. Een filler is een gel die ruimte inneemt en dus juist iets opvult. Met fillers kun je bijvoorbeeld lippen opvullen, een kromme neusbrug corrigeren en een kaaklijn strakker maken.

'Botox is alleen om rimpels mee glad te strijken'

Een veelgehoorde fabel over botox is dat men het alleen gebruikt om rimpels mee weg te werken. Dat klopt niet, want het wordt ook gebruikt voor medische behandelingen. Wist je bijvoorbeeld dat je er ook migraine mee kan bestrijden? Daarnaast helpt het tegen tandenknarsen, omdat correct geplaatste botox de spier in je kaak laat ontspannen. Tot slot wordt botox ook ingezet tegen overmatig zweten in de oksels. Bij TheBodyManager bieden we verschillende botox-behandelingen op maat aan om dergelijke klachten tegen te gaan.

'Een injectie in je gezicht is gevaarlijk'

Een veelgehoord fabeltje is dat botox gevaarlijk zou zijn. Dat klopt niet. Wanneer je de behandeling laat uitvoeren bij een niet gecertificeerde arts kunnen hier uiteraard risico’s aan kleven. Bij TheBodyManager kun je er vanuit gaan dat de behandeling veilig en ongevaarlijk is, want met onze eigen esthetisch arts worden de behandelingen volgens protocol uitgevoerd.

The Bodymanager

Heb jij die fabels over botox inmiddels aan de kant geschoven en wil je graag minder rimpels? Bij The BodyManager staan wij voor je klaar. Niet alleen bieden wij behandelingen op het gebied van hand- en voetverzorging aan, ook huid- en lichaamsverbetering zit in ons assortiment.

Persoonlijk plan

Tijdens een intakegesprek leren we je eerst goed kennen, zodat we kunnen uitzoeken welke behandeling het beste bij jou past. Uit die informatie stellen we een persoonlijk plan op en gaan we aan de slag met jouw wensen. Met een relaxed gezicht en een tevreden gevoel ga je vervolgens weer naar huis. Neem gerust contact met ons op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Deel dit artikel: