Fit met EMSculpt

Snel fit met EMSculpt

Om een sterk, fit en slank lichaam te krijgen, is beweging noodzakelijk. Maar wat nu als je daar weinig tijd voor hebt, niet veel met sporten hebt of niet goed kunt sporten? Het zou ideaal zijn om in korte tijd een optimaal effect op het lichaam te behalen. Dat kan met EMSculpt!

EMSculpt

Aan de hand van EMSculpt kun je het gehele lichaam trainen in slechts 20 minuten tijd. Tijdens de training draag je een speciaal pak met elektroden. Deze elektroden geven signalen af aan de spiergroepen, waardoor de effectiviteit van de training veel groter is. Zo staat een training van 20 minuten gelijk aan een normale training van 2,5 uur.

De training

Tijdens een training kun je je richten op heel specifieke spiergroepen, of meerdere. Niet alleen de spierkracht neemt toe, ook de conditie en het uithoudingsvermogen verbetert. De 20 minuten durende training belast de gewrichten niet, maar maakt de spieren juist sterker. Ook naast de training ontlast dat de gewrichten. Daarom is deze manier van sporten geschikt voor een zeer uiteenlopende groep mensen.

Voordelen

Er zijn meerdere voordelen te noemen die gepaard gaan met een EMSculpt training. De 3 belangrijkste voordelen zijn:

  • Je bouwt spieren op. Door signalen van de elektroden trekken de spieren samen in een hoge frequentie en intensiteit. Daardoor worden de spieren getraind en neemt de spierkracht en -omvang toe.
  • De hoeveelheid vet neemt af. Doordat de spieren op een optimale manier worden geactiveerd, kost dat het lichaam veel energie. Deze energie wordt door het lichaam uit het omliggende vet gehaald. Daardoor neemt de hoeveelheid vet in het lichaam af.
  • Je lichaam wordt gestroomlijnd. Er kunnen heel gericht spiergroepen worden aangepakt, waardoor je het lichaam mooi kunt stroomlijnen. Zo kun je je bijvoorbeeld richten op de buikspieren, taille en heupen voor een mooi zandloperfiguur. Of je concentreert je op de spieren in de onderbuik en je zij, voor een strakke buik.
Deel dit artikel: