Ontharen

Ontharen

Ontharen kan op vele manieren. De haren kunnen geschoren worden en daarmee ontstaan veel stoppels en jeuk. Beter is de haren te laten harsen . In een wrijf en trekbeweging worden de haren dan verwijderd. Een zachtere hars methode is sugering. Dat wil zeggen de hars is vervangen door honing. Een mooie techniek.

Daarnaast is er de lichtflits methode:de IPL. Licht geeft warmte en verbrandt de haarzakjes. Helaas niet voor alle huidtypes geschikt. De diode laser brengt veilig en snel warmte in de haarzakjes door laserstraaltje waardoor effectief ook grote oppervlakten behandeld worden. De behandeling is alleen mogelijk op korte haartjes anders verliest de laser teveel warmte. Dus of thuis scheren of ter plekke in de salon laten scheren.

Een haar heeft een groeicyclus. Van rustfase tot groeifase waarin de haar boven de huid uit komt. Deze groeiende haren worden dus behandeld. De slapende blijven onaangetast. Afhankelijk van het huid gebied is de groei cyclus 4 of 6-7 weken. Dan worden de slapende haren wakker en gaan ook groeien en dan kan het gebeuren dat jij meer haren ziet dan eerder. DE behandeling is dan niet mislukt. Er waren gewoon heleboel slapende haren. Deze behandelen wij dan ook. Zo heb jij dus een aantal behandelingen nodig. Meestal 4-6. Blijvend effect heeft geen enkele behandeling.

Uiteindelijk, soms na vele jaren, wordt er weer een haarzakje gecreëerd en gaat er weer een haar groeien.

Deel dit artikel: