Ontharen

Ontharen

Ontharen kan op vele manieren. De haren kunnen geschoren worden en daarmee ontstaan veel stoppels en jeuk. Beter is de haren te laten harsen. Hierbij worden de haren in een wrijf-en-trekbeweging verwijderd. Een zachtere harsmethode is sugaring. Hierbij wordt de hars vervangen door honing. Ook dat is een mooie techniek.

Daarnaast is er de lichtflitsmethode: IPL. Licht geeft warmte en verbrandt de haarzakjes. Deze methode is helaas niet voor alle huidtypes geschikt. De diodelaser brengt veilig en snel warmte in de haarzakjes door een laserstraaltje, waardoor ook grote oppervlakten effectief behandeld kunnen worden. De behandeling is alleen mogelijk bij korte haartjes; anders verliest de laser te veel warmte. Dus óf thuis scheren óf ter plekke in de salon laten scheren.

Een haar heeft een groeicyclus, van rustfase tot groeifase, waarin de haar boven de huid uit komt. Deze groeiende haren worden dus behandeld. De 'slapende' haren blijven onaangetast. Afhankelijk van het huidgebied is de groeicyclus 4 of 6 tot 7 weken. Dan worden de slapende haren wakker en gaan die ook groeien, en dan kan het gebeuren dat jij meer haren ziet dan eerder. De behandeling is dan niet mislukt: er waren gewoon heleboel slapende haren. Deze behandelen wij dan ook. Zo heb jij dus een aantal behandelingen nodig; meestal 4 tot 6. Geen enkele behandeling heeft een blijvend effect.

Uiteindelijk, soms na vele jaren, wordt er weer een haarzakje gecreëerd en gaat er weer een haar groeien.

Deel dit artikel: