Massage

Massage: goed voor het hele lichaam

De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen pasten al massages toe om gezond te blijven of de gezondheid te herstellen, maar ook gebruikten ze die ter ontspanning. In India, China en Japan is massage niet weg te denken uit de traditionele geneeskunde en er zijn dan ook aanwijzingen dat massage in China al 2000 jaren voor onze jaartelling werd toegepast. Met name de laatste 200 jaar is men nieuwsgierig naar de wijze waarop massage inwerkt op het lichaam. Massage blijkt effect op de huid, de bloedvaten, de spieren, de stofwisseling, het centraal zenuwstelsel en het algemeen welbevinden te hebben. Ook bij TheBodyManager bieden we massages aan.

Klassieke massage

Dit is een gestructureerde manier van aanraken, waardoor de bloedstroom ondersteund wordt om het veneuze bloed en lymfe terug te voeren naar het hart. Met de handen, onderarmen, ellebogen of soms voeten wordt druk uitgeoefend op de spieren, de meridianen (energiebanen) of de chakra’s (emotiecentra) in een reeks bewegingen die bestaan uit strijken, wrijven, kneden en duwen.

Positieve effecten

Massage helpt de verhoornde laagcellen van de opperhuid te verwijderen. Hierdoor kunnen dieperliggende cellagen beter functioneren, waardoor er een betere warmteregulatie ontstaat. Daarnaast activeren de talg- en zweetklieren, waardoor afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Ook de bloed- en lymfedoorstroming wordt verbeterd. Verder verwijden kleine vaatjes zich, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat en er nog meer afvalstoffen afgevoerd kunnen worden en voedingstoffen aangevoerd. De betere doorbloeding veroorzaakt een rodere huid.

Herbal Oil massage

Bij deze massage wordt er speciaal in Thailand samengestelde olie in de huid gewreven, waardoor je mentaal en fysiek ontspant. Door de massage kan jouw lichaam verder ontgiften.

Kruidenstempelmassage

Stempels zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende of ontspannende eigenschappen bezitten. Dit is een oosterse massage die aangepast is aan de behoefte van de westerse mens. Hierbij maken we dan ook gebruik van Europese kruiden. De huid wordt gezuiverd en de massage is ontspannend. Door de geuren die je waarneemt, brengt deze massage ontspanning en genot, en heeft de massage een ontgiftende en vitaliserende werking op het lichaam en de geest. Zo krijg je nieuwe energie om problemen aan te pakken. Ons advies is dan ook om, bij veel stress, wekelijks of tweewekelijks een kruidenstempelmassage te laten uitvoeren.

Hotstone-massage

De inheemse Amerikanen gebruikten al hete stenen om pijnlijke spieren te ontspannen. De stenen kunnen op diverse plaatsen op het lichaam gelegd of bewogen worden. Langs de rugwervel, in de palm van de hand, op de buik en zelfs tussen de tenen kunnen koude of warme stenen gelegd worden om de energiebanen in het lichaam beter te laten werken. Een hotstone-massage vergt veel vaardigheid en gevoeligheid van de kant van de therapeut. De massage bevordert ontspanning van de spieren en het weefsel, ontgift en verlicht pijn, verbetert de bloedsomloop en kalmeert de geest. Een kuurbehandeling kan helpen bij onder andere rugpijn, MS, artritis, fibromyalgie, stress en depressie.

Bruess-massage

Rudolf Bruess (1899-1990) beschreef een massage die heilzaam inwerkte op de tussenwervelschijven van de wervelkolom. Door gelijktijdig strijken, ontspannen en rustig corrigeren van de wervelkolom kunnen de wat uitgedroogde en ingezakte tussenwervelschijven hersteld worden. Bij deze massage wordt hete olie gemengd met Sint Jansolie, waardoor er een ontspannend en herstellend effect op het zenuwstelsel ontstaat. Daarnaast worden de energiebanen zoals de blaasmeridiaan en gouveneurmeridiaan geoptimaliseerd, waardoor rugklachten kunnen verdwijnen. Door gebruik te maken van rijstpapier wordt de warmte van de olie langer vastgehouden en dringt de werking van de olie dieper door en wordt het ontspannende en herstellende effect versterkt.

TBM-massage

Dit is een speciale combinatie van hotstone- en klassieke massage, afgestemd op jouw behoeften, uitsluitend bij TheBodyManager. Door de vloeiende overgang van klassieke technieken met hete stenen ontstaat er een snelle ontspanning van de spieren. Je kunt een totale ontspanning ervaren. In slaap vallen mag ook!

Deel dit artikel: