Lichttherapie

Bioptron lichttherapie

Een mooie, egale en pijnloze huid en gezond lijf wil iedereen wel. Helaas is dat niet altijd zo gemakkelijk gezegd als gedaan. Ontstekingen, blessures, virussen en bacteriën kunnen een nadelig effect op het lichaam hebben, wat ook zichtbaar kan zijn op de huid. Lichttherapie kan het lichaam helpen bij herstel en genezing. Bij TheBodyManager maken we gebruik van Bioptron lichttherapie.

Bioptronlicht

Het Bioptron licht bestaat, net zoals gewoon licht, uit elektromagnetische golven. In tegenstelling tot gewoon licht is Bioptron licht gepolariseerd. Precies dit polarisatie-aspect vormt de sleutel van het therapeutische effect van de Bioptron lichttherapie. Het Bioptron licht bereikt een polarisatiegraad van minimaal 95%. Gepolariseerd licht plant zich voort in vlakke golven, evenwijdig aan elkaar.

Veilige behandeling

Het therapeutisch lichtspectrum dat een Bioptron apparaat uitstraalt, is vrij van schadelijke uv-straling. Het licht brengt dus geen schade toe aan de celstructuren, het menselijk oog of de huid. Het Bioptron lichtspectrum bevat het volledige zichtbare deel van het lichtspectrum bevat het volledige zichtbare deel van het lichtspectrum (violet, blauw, groen, geel, oranje en rood) en slechts een fractie van het infraroodspectrum (480-3400 nm). Een geïntegreerde koeling in het apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur van de huid bij dezelfde behandelingsafstand (10 cm) contact 37 graden Celsius blijft. Zo is er geen enkel gevaar voor oververhitting van de huid.

De behandeling

De werking van de Bioptron lichttherapie is gebaseerd op een wisselwerking van meerdere mechanismen in ons lichaam:

  1. Versnelde en verbeterde wondheling, waardoor vorming van littekens wordt onderdrukt, bijvoorbeeld bij open beenwonden, doorligwonden, diabetische voet, brandwonden (eerste- en tweedegraads), postoperatieve wonden, littekenweefsel, kloven, schaad- en snijwonden. Snellere wondheling beperkt ook littekenweefsel.
  2. Ontstekingsremmend: het Bioptron licht zorgt voor de aanmaak van stoffen (interferon alfa en bèta) die onze weefsels herstellen en vernietigt tevens stoffen (prostaglandine) die schade berokkenen aan onze weefsels, bijvoorbeeld bij rug- en nekklachten, tennisarm, jicht, reuma en sinusitis.
  3. Stimulatie van ons lymfestelsel: het Bioptron licht zorgt ervoor dat onderhuidse vochtopstapelingen (oedemen) en afvalstoffen vlugger verdwijnen, zoals bij sportblessures.
  4. Verbeterde doorbloeding: het Bioptron licht staat in voor de uitzetting en versnelde vorming van nieuwe bloedvaatjes, waardoor sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.
  5. Pijnstillende en spierontspannende werking: het Bioptron licht vermindert de prikkeling van de zenuwbanen en verdooft de zenuwuiteinden, waardoor pijn verlicht wordt, bijvoorbeeld bij ischias, gordelroos en hernia.
  6. Stimulatie van ons immuunsysteem: de weerstand van ons lichaam wordt lokaal versterkt dankzij de Bioptron lichttherapie. Die heeft een positief effect bij huidklachten veroorzaakt door psoriasis, eczeem, huidschimmel, acne en sommige vormen van herpes (koortsblaas/lip).

De Bioptron lichttherapie is eenvoudig in gebruik. Zo is de toepassingstijd kort en zijn er geen bijwerkingen bij een behandeling. Daarmee is het ook ideaal om in te zetten als een aanvullende therapie. Afhankelijk van de voorwaarden in de aanvullende verzekering kan een deel van de behandeling vergoed worden.

Deel dit artikel: